Meditation

Jag har i många år mediterat och det är fantastiskt att sätta sig (lägga sig ner är ingen rekommendation för du somnar bara) och vara i nuet.

Första gången och innan man kommer in i att faktiskt bara vara är inte lätt, det krävs träning, att bara stilla sitt sinne är en konst i sig. Vet själv när jag började, man tänker på att man måste tvätta, vad man ska äta till middag, ja ni vet allt det som man ska försöka att INTE tänka på. Men med träning så kommer man till sist att bara vara i det tysta och du kommer också vilja ha tyst omkring dig. Vet det är svårt med barn men när de små liven har lagt sig så kan man hitta sitt eget kryp in och bara andas långa djupa andetag. Jag själv började meditera i en garderob där jag fann min lugna vrå.
Börja med att bara sitta still i 5 minuter och sen ökar du det successivt...lovar du kommer att längta efter dessa stunder och du kommer att få mer tid över, du mår bättre och kan lyssna vad ditt inre vill.
Jag tycker nu att det är enkelt att bara sätta sig och vara i nuet, men tro mig vissa dagar går det helt enkelt inte. Då går jag bara ut på en promenad, för är du ingen som vill sitta stilla gå då ut i skogen och hitta din meditation där istället.
Jag har mitt eget rum att sitta i och där jag kan stänga till yttervärlden och gå in i min egen värld. Fantastiskt...

Finns massor av meditationer om du inte vill sitta i tystnaden och det är så jag har lärt mig att meditera, det är en bra början.
De meditationer jag kan rekommendera är Ingrid Kronholms meditationer på hennes hemsida..healyoursoul.se. Hon har en fantastisk bra och lugn röst och för mig är det viktigt.
Det känner du vad som passar just dig.
Hon har bland annat en där man öppnar sitt hjärta, helande guider mm. Men finns massor på nätet som är gratis..

Det ger så mycket med att bara vara i nuet och att känna in sin kropp och att få svaren man söker inom sig.
Jag har jobbat mycket med mig själv och meditation har hjälpt mig enormt mycket.
Att lyssna inåt är en del av min utveckling och har även haft fantastiska lärare som har kommit på vägen för att hjälpa mig dit jag kommit idag.
Det är många som säger att jag blir rastlös och kan inte sitta ner så länge, nej men prova en stund och testa, göra det en liten stund varje dag och jag lovar klarar du av att i alla fall sitta 15 minuter och du gör det varje dag, så kommer det att ge dig utdelning och du kommer att vilja ha din egen stund och tiden kommer du att ha för ATT meditera, som att borsta tänderna det är något du kommer att prioritera i ditt liv.

När jag mediterar så går jag in i hjärtat och känner in vad det är jag behöver, lyssna inåt och tycker det är skönt att bara sitta tyst och ta långa djupa andetag.
Man behöver gå in i här och nu utan att tankarna ska vara med hela tiden och det är med träning man lär sig att kunna koppla bort alla tankar som far genom huvudet. Att försöka se positivt på livet när man har det svårt är inte lätt, men för mig har det varit viktigt att hitta något som funkar för mig, att inte gräva ner sig i en negativ spiral, för när jag mår bra och tänker positivt då mår jag som bäst och ja det är svårt i svåra stunder att hitta det positiva, men för mig har det varit enormt viktigt att använda meditationen, men även att affirmera och visualisera det jag vill ha i livet.
Affirmationer är som en ramsa du säger flera gånger om dagen, något som du känner du behöver och visualisering är bilder du ser i huvudet på hur du vill att ditt liv ska vara. Det är något jag tror på och hjälpt mig mycket. Men det krävs ju att man gör det flera gånger om dagen och att du verkligen känner i ditt hjärta att det är det du redan har, JA även om du inte har det. Jag vet det låter flummigt, men tro mig det hjälper. Du kan ”beställa” vad du vill i livet och ser du livet med ett halvfullt glas blir livet så mycket lättare än att bara gå och vara negativ. Jag vet vad jag pratar om, jag har varit nere i bottens botten och tagit mig upp. Men det har inte alltid varit lätt men haft en strävan och längtan att verkligen få må bra, att lära sig älska livet, ta en dag i taget, duga som jag är och vara Här och Nu...

Varför ska man då meditera?

Ja, du får en stund för dig själv om inte annat
Ditt sinne får vila och du klarar av stressen bättre, du förbättrar din prestationsförmåga och fokus.
Det är inte bara kroppen vi behöver träna, utan även att stilla vårt inre och det lär oss mer om oss själva. Känna in och lyssna på sin inre röst. Speciellt nu när allt är så stressigt och man ska hinna med allt i livet. Det gör gott för kroppen helt enkelt.
Egots röst får vila och låter energin flöda in. Du kommer att sova bättre och då återhämtar sig kroppen bättre. För sova behöver kroppen.

9 anledningar till varför du ska meditera enligt lifehack.org (inne på företagande.se). Här kan du läsa mer ingående under varje flik om du vill läsa mer vad just dessa skrev,

1 Bli mer uppmärksam och medveten
2 Bli mindre stressad
3 Få kontroll över dina känslor
4 Fatta bättre beslut i livet
5 Bromsa takten du lever ditt liv
6 Upplev mer välmående
7 Det är gratis
8 Meditera överallt
9 DET FUNGERAR
Prova, vad har du att förlora mer än en liten stund för dig själv varje dag. Fastnar du för det så kommer du att vilja göra det för resten av ditt liv.